Keuren mazouttank

Een mazouttank keuren? Dat mag enkel een erkend technicus doen. Onze zaakvoerder Andries De Nijs voert alle keuringen zelf uit. Zijn erkenningsnummer is SV06260.

Wetgeving omtrent keuringen

Elke tank moet voor ingebruikname gecontroleerd worden. Daarna moeten ondergrondse tanks om de 5 jaar gecontroleerd worden. Het keuren van mazouttanks boven de grond moet niet verplicht herhaald worden. Kan uw tank 5000 kg of meer opslaan? Dan gelden er strengere regels. U vindt alle informatie hier terug: mazouttank keuren Vlaamse Overheid

Conformiteitsattest na de tankkeuring

Na de keuring van uw mazouttank zal u een attest ontvangen. Hierin worden alle resultaten van de tankkeuring vermeld. Aan de hand van dit conformiteitsattest komt u ook te weten of uw stookolietank nog aan de hedendaagse reglementering voldoet.

Hoe keuren wij uw mazouttank?

Gaat het om een bovengrondse tank en is ze volledig zichtbaar? Dan keuren wij uw mazouttank aan de hand van een diepgaande visuele controle. We gaan zo na of ze volledig dicht is. Voor ondergrondse tanks en stookolietanks, die niet helemaal zichtbaar zijn, passen wij een ultrasone vacu├╝mtest toe. Is de tank lek? Dan neemt ons ultrasoon toestel geluid waar.

Uw mazouttank laten reinigen, saneren, verwijderen of controleren?

Andries De Nijs
Wijmenstraat 57,
9340 Impe
Vind ons ook op